Begeleiding

Je eetpatroon veranderen of werken aan een duurzaam gezond gewicht? Dat doe je niet ‘even’. Dat vraagt om een goede motivatie en inzet. En de bereidheid om eerlijk te kijken naar je huidige eetgewoontes en deze – stap voor stap – bij te stellen. Niet altijd even gemakkelijk. Wel de moeite waard, als je klachten en ziektes vóór wilt zijn. Maar gelukkig hoef je dit niet alleen te doen, ik help je daarbij graag op weg!

Gezonder en vitaler
Ik geef adviezen en tips zodat jij kunt werken aan een volwaardig eetpatroon dat bij jou past. Waar alles in zit wat je nodig hebt. Met smakelijke voeding die je spijsvertering op een gezonde manier aan het werk zet. Die jou echt ‘voedt’ en energie geeft. En die je bloedsuiker stabieler houdt. Een eetpatroon dat goed is vol te houden, ook op de lange termijn. In combinatie met de nodige beweging, rust en ontspanning. Door te werken aan je totale leefstijl werk je gestaag toe naar meer gezondheid en vitaliteit.

Mijn begeleiding bestaat op hoofdlijnen uit de volgende stappen:

  1. Het kennismakingsgesprek
    In een vrijblijvend kennismakingsgesprek (30 minuten) geef je aan waaraan je wil werken. En ik leg uit hoe ik daarbij kan helpen. Spreekt dit je aan? Dan geef ik je een indicatie van het te bewandelen traject aansluitend bij jouw wensen en de daaraan verbonden kosten. En we maken een afspraak voor het intakegesprek.
  1. Het intakegesprek
    Vooraf stuur ik een vragenlijst toe en een voedingsdagboek. Hierin houd je een paar dagen nauwkeurig bij wat je eet. Of je houdt dit bij in de online Eetmeter van het Voedingscentrum. Aan de hand hiervan analyseer ik je voedingspatroon en eventuele tekorten. Bij het intakegesprek lopen we de vragenlijst en het voedingsdagboek (of Eetmeter) samen door. Als je wil afvallen, is er ook een weeg- en meetmoment. We bespreken wat een gezond gewicht voor jou is. En hoe je dit op een gezonde manier zou kunnen bereiken.
  1. Het adviesgesprek
    Ik maak een persoonlijk voedingsadvies en een stappenplan. Deze licht ik toe in het adviesgesprek. Hoe kun je gezondere keuzes maken? En welke voedingsstoffen heb je nodig om in balans te zijn in je huidige levensfase. We bespreken welke stappen je kunt zetten en stellen tussentijdse doelen vast. Daarbij geef ik tips en adviezen, afgestemd op je behoeften, situatie en leefwijze. Desgewenst geeft ik dagmenu’s of een voorbeeldmenu met variaties mee ter inspiratie. En we bespreken je mogelijkheden om goed te bewegen en te ontspannen.
  1. Vervolggesprekken
    In de vervolggesprekken bespreken we hoe het gaat. Welke vragen zijn er, waar loop je tegenaan? Ik geef je extra tips en adviezen waarmee je verder kunt. En we bespreken nieuwe stappen om je doel te bereiken. Ook bekijken we of je behoefte hebt aan andere dagmenu’s. Tussentijdse afstemming is ook telefonisch of per e-mail mogelijk.

Hoe lang duurt een begeleidingstraject?
Dat hangt af van je doelstellingen: wat wil je bereiken en via welke weg? Of hoeveel wil je afvallen? En hoe werkt dat bij jouw lichaam? Mijn insteek van een begeleidingstraject is verantwoord en gestaag – stap voor stap – werken aan een duurzaam gezond eetpatroon en gewicht. In korte tijd veel en rigoureus veranderen in je eetpatroon werkt op langere termijn vaak averechts.  Een gemiddeld begeleidingstraject duurt daarom al gauw minimaal 3 tot 6 maanden. In het begin is er frequent (wekelijks) contact, en na verloop van tijd met langere tussenpozen.

Wat kost het?
Meer weten over de begeleidingskosten? Ga naar Tarieven

Begeleidingstraject

Het begeleidingstraject bestaat uit de volgende onderdelen:

 

  1. het kennismakingsgesprek
  2. het intakegesprek
  3. het adviesgesprek
  4. vervolggesprekken